W.H.C. DS1 – Lettele DS1 27-31 (Rust 11-16)

De tweede helft van de competitie begonnen we met de uitwedstrijd tegen WHC in Hengevelde op het programma. Tegen deze ploeg hadden we nog een appeltje te schillen. De eerste wedstrijd van het seizoen verloren we thuis nips van ze, het werd toen 22-24 in het voordeel van WHC.

Voornemend om de winnende lijn van voor de winterstop (4x winst) voort te zetten, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd tegen WHC. Na 2 minuten stonden we 2-0 achter. Ai, dat was niet het begin wat we voor ogen hadden. Met een hard schot in de hoek deed Amber namens Lettele wat terug, zij had het vizier op scherp want ze was verantwoordelijk voor onze eerste vier goals. Vervolgens werd het stuivertje wisselen en ging het tot 6-6 gelijk op. Bianca scoorde haar derde en maakte 6-7, wat voor het eerst de voorsprong voor ons betekende. Deze voorsprong hebben we de rest van de wedstrijd niet meer weggegeven.
Waar in de aanval onze opbouwers en cirkel veel ruimte kregen, gaven we helaas ook in de verdediging ruimte weg, waardoor WHC ons bij kon blijven. Na 20 minuten spelen stond het 10-11. Nadat Milou een penalty stopte, was dat voor ons het teken om gas bij te geven. Via Marjolein, Amber, Bianca, Eline en Kim werd het 10-16 in ons voordeel. Vlak voor rust scoorde WHC er nog één, waardoor wij met een stand van 11-16 de kleedkamer in gingen.

Tijdens de rust werden wij door Gert aangemoedigd om de voorsprong te behouden en dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is. Marjolein opende de score in de tweede helft door een penalty te benutten, iets wat typerend zal zijn voor de tweede helft. Naomi wist meerdere open kansen te keren en bij een stand van 13-19 stopte ze een penalty. Vervolgens wist WHC 3x op te scoren en was het ineens 17-19. Oei, daar ging onze ruime voorsprong en gespannen werd er vanaf de bank toegekeken. Ook WHC ging er in geloven en ging er vol voor, wat resulteerde in tijdstraffen voor hen en een penaltyregen voor ons. Marjolein scoorde koelbloedig drie keer op rij en zo stond de stand op 17-22. Wij gingen vrolijk door met scoren, mede door de vele tijdstraffen bij de tegenstander (6x in de 2e helft, tegenover 1x bij ons). Helaas wisten zij tot 2x over in ondertal bij ons te scoren en werd het 21-26. De laatste tien minuten konden wij de voorsprong vast houden en werd het stuivertje wisselen. Met een stand van 27-31 verlieten wij opgelucht en blij het veld in Hengevelde.

Volgend weekend spelen wij een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. De vorige wedstrijd tegen hen ging speelden wij slordig en onder de indruk van het fysieke spel. Nu zijn wij gebrand om deze goede reeks door te zetten. We gaan ons best doen!
Zaterdag 21 januari om 19:30 Lettele DS1-Avanti Wilskracht DS1

Scores WHC-Lettele: Marjolein 10, Amber 8, Bianca 6, Kim 3, Eline 2, Narelle 2