Lettele DS1- Voorwaarts DS1 34-27 (rust 17-14)

Deze week stond er een ‘derby’ op het programma! Voorwaarts kwam bij ons op bezoek. Jet mocht eindelijk weer met ons meedoen na een vervelende enkelblessure en gebroken pols. Helaas konden Eline en Narelle er niet bij zijn. Gelukkig staan Bianca en A-speelster Lieke altijd paraat om ons team te versterken. Voorwaarts kennen wij vanuit de 2de divisie, waarin zij een enorm sterke ploeg vormden. Dit jaar wisten we niet goed wat we konden verwachten, omdat zij veel nieuwe spelers hebben. Volgens Gert was ‘snelheid’ het sleutelwoord tegen dit nieuwe Voorwaarts.

Amber opende de wedstrijd met twee ballen die zij met volle overtuiging erin knalde. Het tempo lag aan beide kanten erg hoog. De pupillen konden de doelpunten bijna niet bijhouden op de scorekaartjes.. Met een ijzersterke verdediging, een paar scherpe goals van Marjolein en een prachtig lobje van Lenneke konden we uitlopen tot een voorsprong van 6 punten (17-11). Hierna volgde er een minder scherpe fase van ons, waardoor we met een stand van 17-14 de rust in gingen.

In de rust bespraken we dat we een andere tactiek in de verdediging wilden proberen en dat we in de aanval vooral de snelheid moesten houden. De eerste minuten van de tweede helft waren minder sterk (20-19), maar al snel maakten we vijf doelpunten achter elkaar (25-19). Als kers op de taart scoorde Lieke bij haar debuut met haar welbekende stuiterballetje. We winnen de derby met 34-27 en gaan een plek voorwaarts op de ranglijst!

Volgende week spelen wij opnieuw een thuiswedstrijd. Zaterdag 9 december om 19.30 uur starten we de wedstrijd tegen Duiven DS1. Tot dan!

Lenneke 8, Marjolein 7, Amber 6, Kim 4, Bianca 3, Amilia 2, Anouk 2, Jet 1, Lieke 1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp