Lettele DS1 – Bentelo DS2 (35-27)

Dit weekend speelden wij alweer de een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. We speelden tegen Bentelo. De vorige keer tegen Bentelo pakten we onze eerste 2 punten van het seizoen met een winst van 17-29. Bij winst zouden wij stijgen naar plek 5, maar Bentelo moest ook strijden om degradatie te voorkomen. We moesten het helaas dit weekend wel zonder Bianca doen. Hopelijk is ze er volgend weekend gewoon weer bij!

We begonnen de wedstrijd met een vliegende start. Marjolein zat er lekker in en scoorde er zo 3 achter elkaar: 3-0. Toen begon Bentelo ook te scoren en werd het 3-2. Wij gingen verder met ons snelle spel. Na 9 minuten hadden wij al 9 keer gescoord. Lenneke en Marjolein liepen break na break. Dit werd afgewisseld met mooie afstandschoten van Amber, Narelle, Jet en Amilia. Met rust stonden we ook al met 20-13 voor.

In de rust werd er besproken dat we deze voorsprong niet weg mochten geven. De opdracht was om scherper te verdedigen, want Bentelo kon er af en toe te makkelijk doorheen lopen. Eline begon de score in de tweede helft met een break. Na 5 minuten werd het een beetje chaotisch en scoorden Bentelo 4 keer achter elkaar (24-20), waardoor we het voor ons zelf toch weer spannend maakten. We zetten de verdediging weer beter neer en begonnen het spel van de eerste helft weer op te pakken. Afgelopen week hebben Kim en Lenneke hard getraind op gooien vanuit de hoek, wat ze aan het eind van de wedstrijd nog even lieten zien. Kim maakte er zelfs een mooie koprol bij. Hierdoor liepen wij weer verder uit en eindigde de wedstrijd in 35-27.

Volgende week spelen wij een wedstrijd tegen RSC in Weerselo. Wij zijn er weer gebrand op om deze te winnen! Wij willen graag ons 5e plek behouden! We zien jullie graag om 20.15 in Weerselo!

Marjolein 10, Lenneke 8, Amber 4, Jet 4, Eline 3, Kim 2, Narelle 2, Amilia 1, Anouk 1.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp