Roy Bruil nieuwe trainer/coach HV Lettele DS1

Na het vertrek van Ron Stege zijn we opzoek gegaan naar een nieuwe trainer/coach. En met succes: vanaf 1 juni is Roy Bruil de nieuwe trainer/coach van dames 1. Welkom Roy! Hieronder stelt hij zichzelf voor.

Roy Bruil, nieuwe trainer/coach HV Lettele DS1

Mijn naam is Roy Bruil en ik ben 51 jaar jong. Met mijn vrouw Brigitte, onze dochter Kes van 18 jaar, zoon Per van 16 jaar en onze hond Marok, een witte herder, wonen we in Gaanderen in de Achterhoek. We zijn een echte handbal familie. Kes komt binnenkort terug van Amerika en gaat zeker weer handballen. Per speelt bij de heren A van HV Minerva en heeft dit seizoen Landelijke Jeugd Divisie mogen spelen, helaas maar een beperkt aantal wedstrijden. Brigitte is als TC lid en trainster van de F-jeugd gezellig bezig met het handballen. Zelf heb ik afgelopen seizoenen de dames 1 van HV Minerva getraind en gecoacht.

Als speler (keeper) heb ik bij verschillende verenigingen gespeeld op verschillende niveau’s: De Gazelle (kampioen 1e divisie), Fidelitas (kampioen 2e divisie), Minerva (3e divisie) en LHV. Maar door een knieblessure (en na 4 kijkoperaties 😊) moest ik helaas beslissen om te stoppen met handballen en ben daarna het trainersvak ingerold.  Inmiddels heb ik bij HV Minerva alweer verschillende teams mogen trainen en coachen: Dames B en A, Jongens C en B met mijn zoon als speler en nu dus enkele seizoenen de dames senioren met mijn dochter als (voormalige) speelster. Jaren geleden heb ik mijn HT2 diploma gehaald en ben ik op dit moment bezig met mijn HT3 diploma. Je kunt wel zeggen dat ik altijd al besmet ben geweest met het handbal virus 🙂

Roy Bruil met zijn vorige team, HV Minerva DS1

Mooie acties, een verrassende pass, een passeerbeweging, een prachtig doelpunt, het samenwerken in de aanval en dekking. Ik kan daar als trainer intens van genieten (en dat toon ik ook graag!). Successen vieren en plezier hebben door als team keihard te werken en de wedstrijd samen te winnen. Dat vind ik belangrijk.

Ik moet bekennen dat ik HV Lettele tot vorige maand niet kende 🤭.

Maar na een aantal gesprekken met bestuur en enkele speelsters, na het ‘bestuderen’ van beelden van wedstrijden, als toeschouwer van een training – helaas nog steeds buiten – en navraag bij een collega trainer heb ik een goed beeld gekregen van de  vereniging en van de groep. En wat een leuke vereniging en een fanatieke en enthousiaste groep meiden bij elkaar! Het was zeker een positieve eerste indruk. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om per 1 juni as te starten als trainer en coach van de dames 1 van HV Lettele. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp