En toen? Toen was het stil.

Een update vanuit dames 1:

Een persconferentie die we als team samen in de sportzaal bekeken. Om iets voor 19 uur kwamen de meiden de zaal in. De persconferentie begon en je kon een speld horen vallen. Gespannen luisterden we aandachtig of de geruchten waar waren en we wederom moesten stoppen met ons geliefde spelletje.

Ja hoor, alleen de jeugd mag, gelukkig, door met trainen maar voor de senioren zit het er even op. Geen wedstrijden meer maar helaas ook geen trainingen meer.

Vanaf de volgende dag gaan de nieuwe maatregelen in dus nog 1 keer met elkaar een training. Nog 1 keer de bal overgooien, elkaar aanspelen, op doel schieten. Nog 1 keer de keepers warm gooien, tactieken doornemen en technieken verbeteren.  Je arm mag iets hoger, je draait niet voldoende met je lichaam. Meer energie gooien in je verdedigende actie gebruik kleinere passen, maak een grotere zijwaartse pas!
Daarna bij elkaar komen in een kring op 1,5 meter afstand en de training een beetje triest afsluiten. Gelukkig dit keer wel een betere afsluiting als de vorige lockdown want toen was het wel erg abrupt.

De competitie is stilgelegd tot zeker 10 november. Of we daarna weer meteen kunnen trainen en spelen is niet zeker. De corona cijfers liegen er niet om. Op de IC en in het ziekenhuis komen steeds meer patiƫnten bij en dat is geen goed vooruitzicht als je weer wilt handballen.

Wat doet het NHV? Gaan we een halve competitie krijgen? En zo ja welke helft dan want WIJ waren goed begonnen weet u nog wel. 5 punten uit 3 wedstrijden. Ongeslagen in de 2de divisie. Ik type het nog maar een keer zodat u er zeker van kunt zijn dat we daar als Lettele trots op mogen zijn. Of wordt de competitie ongeldig zonder promotie en degradatie.

De sporthal was al gehuurd en ook hun kosten lopen door dus we trainen nu maar in groepjes van 4 meiden. Zonder trainer coach want dat kost een plekje aan de meiden en dat wil ik liever niet. We sturen ze wel aan via Whatsapp 😊

Niet meer overgooien of elkaar aanspelen maar het gebruik van materialen om tegenaan te gooien. Mega saai natuurlijk maar we doen het er mee en proberen fit te blijven.

De meiden krijgen elke week een challenge die ze mogen doen.  Een opdracht die ze thuis kunnen uitvoeren en die met stabiliteit of kracht te maken heeft. Zo houden we het teamgevoel mede hoog.

Wij willen heel graag weer handballen met jullie als toeschouwers in de zaal. Maar we willen vooral dat het veilig kan en verantwoord.

We gaan elkaar straks weer zien en genieten van ons handbal spelletje dat is zeker.

Ron Stege
Trainer/coach dames 1
HV Lettele

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *