Twee gezichten

De dames van Overwetering kwamen op bezoek in Bathmen. Een altijd lastige ploeg met een uitzonderlijk goede schutster. Ze spelen met meer fysiek dan we gewend zijn dus oppassen geblazen.

We spraken een andere dekkingsvorm af om ervoor te zorgen dat we de tegenstander snel onder druk konden zetten en hun de fouten laten maken waardoor de schutster niet in stelling kon komen. Dat verliep fantastisch in de eerste 15 minuten. Snel liepen we eenvoudig weg en het leek een gemakkelijke avond te worden. Niets was echter minder waar. We maakte het onszelf onnodig lastig door veel te slordig met de aanval om te springen. Veel ballen gingen door te snel spel verloren en we lieten Overwetering geloven dat er meer te halen viel. Met slechts 11-7 gingen we rusten. Over die 7 tegendoelpunten waren we uiteraard zeer tevreden. De verdediging stond geconcentreerd. Degelijke afspraken die goed werden nagekomen. De eerste helft had dus twee gezichten. Slordige aanval tegen een gedegen verdediging.

Met slechts vier doelpunten voorsprong begonnen we de tweede helft. Niks aan de hand maar dan moet je niet tegen twee doelpunten aanlopen want dan maak je het weer onnodig spannend. Over en weer werd er gescoord en bij een stand van 14-12 maakte de tegenstander twee overtredingen die beide bestraft werden met 2 minuten uitsluiting. Dat was voor Lettele het teken om volle bak te gaan. De kunst is om geen overtredingen te maken maar op de bal te jagen en dan pijlsnel uitbreken. Tegen vier tegensanders lukte dat heerlijk en een tussensprint bracht ons tot 18-12. Daarna besloten we om de verdediging nog om te gooien en bij 20-16 maakte we een eindspurt naar 27-16 De goed georganiseerde verdediging en de uitstekend keepende doelvrouwen maakten vandaag het verschil voor ons. Eindstand 27-17.

Woensdag spelen we om 19 uur in Raalte voor de beker. We mogen tegen de A-jeugd landelijke divisie. Dat is zeg maar het voorportaal of kweekvijver van de Eredivisie. We zijn erg benieuwd. Zaterdag hebben we een uitwedstrijd tegen Esca uit Arnhem.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *