TVO – HV Lettele 24-34 (15-21)

De dames van Lettele mochten aantreden tegen TVO. We wisten dat het een ploeg is die maar blijft doorgaan en niet opgeeft dus dat we zelf scherp moesten beginnen en niet mochten verslappen.

Al snel bleek de intentie van beide ploegen om er vol voor te gaan. Na 5 minuten stond er al een 4-4 stand op het scorebord. Omdat we de bal regelmatig konden onderscheppen kregen we veel mogelijkheden om de break te lopen. Yara is dan razendsnel aan de andere zijde en door goed aangooien en scherp af te ronden kon ze naar hartenlust de ballen erin gooien om de voorsprong te vergroten. Lettele liep snel weg van de tegenstandster en na 10 minuten handbal prijkte er al een voorsprong van 4-9 op het bord. In een razend tempo ging het door en bij een stand van 12-21 hielden we in de laatste paar minuten van de eerste helft deze comfortabele stand niet vast. TVO mocht nog 3 keer scoren. 15-21 ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft gaven we snel 3 doelpunten weg waardoor de grote voorsprong verdwenen was en Lettele opnieuw mocht gaan bouwen aan een goede uitslag. Vanaf daar zat de verdediging dicht en lieten we in de resterende 25 minuten slechts 6 doelpunten nog door. Zelf bouwden we rustig verder aan het doelsaldo en na 60 minuten handbal stond er 24-34 op het scorebord. In de tweede helft miste we een aantal eenvoudige kansen, we leken niet meer scherp genoeg, maar het was ruim voldoende deze avond. Eindstand 24-34.

Omdat al onze directe en indirecte concurrenten verloren dezelfde avond zijn we nu al 6 punten uitgelopen op de nummers 2 en 3.

Yara 11, Ilse 7, Maaike 5, Marjolein 4, Bianca 3, Cindy 2, Anouk S, 1 Amilia 1.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd tegen Bentelo 2. Zij hebben dit weekend van Broekland gewonnen dus we zijn gewaarschuwd. 19:30 uur in Bathmen.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *