Een groot compliment

De vierde wedstrijd in de competitie is tegen de nieuwkomer in de hoofdklasse Broekland. We waren gewaarschuwd door hun resultaten en we spraken af hoe we dit wilden aanpakken. Iedereen was het erover eens en er leek geen enkele vorm van onderschatting in de ploeg te zitten.

Na verschillende aanvallen waren we nog niet toegekomen aan ons eigen spel. We liepen tegen onnodige en soms gelukkige doelpunten aan en waren zelf niet secuur genoeg in de passing. Ballen kwamen niet aan en we liepen achter de feiten aan. Broekland bleef maar op voorsprong en we kregen ze nog niet op de spreekwoordelijke knieën. Voor het eerste deze competitie gingen we met een achterstand de rust in. 16-17. Je zou kunnen zeggen dat dit vanuit ons niet goed is maar ook moeten we dan Broekland wel een groot compliment geven voor hun vechtlust, inzet en spel.

In de  rust keken we elkaar eens diep in de ogen aan er moest wat anders. We spraken een andere dekkingsvorm af want die uit de eerste helft daar kon Broekland te goed mee omgaan. De tweede helft begon zoals we eigenlijk hadden moeten beginnen aan de wedstrijd. Strakke goede geconcentreerde dekking en vandaar uit razendsnel de aanval opzoeken. Dit is het spelletje wat we graag spelen. Geen energie verspillen in de aanval maar snelle counters en de kansen afmaken.

Na 20 minuten in de 2de helft prijkte er een nette voorsprong van 27-19 en konden we rustig en gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Ook de jongelingen die mee waren konden het veld in en hun minuten maken in dames 1. Hilde eiste nog een mooie rol op door 2 penalty’s te stoppen. Dat moet een lekker gevoel geven als je mee mag en je stopt er even twee. De wedstrijd speelden we rustig uit en met 30-26 konden we weer een overwinning bij schrijven. We moesten er hard voor werken en hebben het publiek goed vermaakt. Een mooie wedstrijd waarin het lang spannend bleef.

Ranglijst
Een grappige bijzaak is dat ondanks dat Broekland verloor ze een plekje stijgen op de ranglijst en nu zelfs tweede staan. Dit omdat DFS ook verloor en gezakt zijn naar de derde plek. Wij staan nu fier aan kop met drie punten voorsprong op de nummer 2,3 en 4.

Volgende week staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. De dames van Overwetering komen bij ons op bezoek. 19:30 in De Uutvlog.