Degelijke overwinning

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit brengt toch altijd een extra drukte en extra druk met zich mee. Zwolle is een leuke tegenstander om tegen te spelen. Ook zij spelen graag op de counter en de wedstrijden staan dan ook garant voor veel doelpunten. We hadden hun echter goed bestudeerd en wisten waar hun sterke kanten lagen en hoe we dit wilde aanpakken.

Zwolle nam brutaal de leiding mede doordat wij niet heel zuiver waren in de afronding. Na 5 minuten stonden we tegen een achterstand van 3 doelpunten aan te kijken die we snel wisten om te buigen. Na 10 minuten spelen trokken we de stand weer gelijk en even later stonden we zelf 3 doelpunten voor die we de gehele 1ste helft wisten vast te houden. Ruststand 15-12

In de rust was een donderspeech niet echt nodig, iedereen wist dat we al met 8 doelpunten voor hadden kunnen staan als we de kansen niet tegen de lat, paal of keeper aan zouden schieten. Beter omgaan met de kansen die je krijgt en zuiverder schieten dus. Wel maakten we nog een kleine verandering in de verdediging waardoor we de trage opbouw van Zwolle ontregelden en waardoor we hun dwongen om keuzes te maken die ze eigenlijk niet wilde maken. Hierdoor kwam hun beste wapen niet meer lekker in stelling en konden wij makkelijker de kansen keren of werd er vaker ook naast geschoten.

De 2de helft verliep helemaal volgens plan en toen we 11 doelpunten voor stonden gaven we iets te makkelijk wat breaks weg en kregen we zelf even de bal er niet meer in. De uiteindelijke 30-22 stand gaf dus eigenlijk niet eens de werkelijke krachtsverhoudingen weer. Het vliegertje verliep deze keer niet goed dus we beloven erop te trainen zodat we deze de volgende thuiswedstrijd aan ons publiek kunnen tonen. Eindstand 30-22.

Jolien 1, Bianca 9, Ilse 7, Inge 3, Marjolein 2, Anouk 1, Yara 7.

De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 12 oktober tegen W.H.C. om 19:30 uur in Hengevelde. Hier hebben de meiden nog een appeltje te schillen dus ze zullen erg gebrand zijn om hier een goed resultaat neer te zetten.

Aanstaande dinsdag hebben we een bekerwedstrijd in Arnhem, we spelen dan tegen het verrassend goed presterende DFS Arnhem. We zijn benieuwd hoe dit team eruit ziet omdat ze beide senioren teams samengevoegd hebben.