HV Lettele – SC Overwetering 33-21 (21-9)

Ladies and gentlemen , fasten you seatbelts please, the Lettele ladies are ready for take off.

Deze aankondiging zou met recht op zijn plaats zijn geweest voor de wedstrijd tegen Overwetering. Met een duidelijke opdracht hoe deze wedstrijd aan te vliegen werden de turbo’s aangezet, de stuwkrachten aangesproken en Overwetering met een flinke turbulentie opgezadeld. Via 3-0 en 7-1 was de tussenstand na 15 minuten 14-4 in het voordeel van Lettele. Vaak hebben we wedstrijden na 15 minuten goed onder controle, maar deze keer klopte alles vanaf het begin. De verdediging stond goed en kreeg de tegenstander onder controle. Overwetering was erg zoekende. De omschakeling naar de aanval was strak en de afronding goed. Wanneer je je tijdens de rustpauze, met een stand van 21-9 !!, ook nog eens realiseert dat we simpel meer hadden kunnen scoren en ook nog eens een paar knullige doelpunten tegen kregen, dan weet je dat het goed zit.

Geen enkel team wil 60 minuten lang als figurant een wedstrijd spelen, geen enkel team wil naar huis met een verliespartij van 20 doelpunten, zo ook Overwetering niet. Het verdient lof dat ze het Lettele nog lastig kon maken op het moment dat daar in de dekking de aandacht en communicatie enigszins verslapte in de eerste 15 minuten na de rust. Het laatste kwartier kwam er gelukkig weer wat scherpte en power terug en werd de einstand van 33-21 bereikt. We werken weer toe naar de wedstrijden waar ook de tegenstand zal toenemen. Uiteindelijk is het datgene dat de dames van Lettele nodig hebben. Dan zijn ze op hun best! Volgende week spelen we uit bij WHC en daarna thuis tegen Zwolle en uit naar HVBS. Hoe opbouwend willen we het hebben? Dank aan alle toeschouwers die deze keer de weg naar de Scheg hadden genomen om onze wedstrijd te bekijken en ons aan te moedigen. Dat doet ons altijd erg goed!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 maart om 19.30 tegen WHC in sporthal de Marke in Hengevelde.

Hilde – Naomi – Maaike 1 – Bianca 8 – Milou 9 – Ilse 4 – Yara 5 – Jolien 1 – Anouk O 1 – Inge – Anouk S – Marjolein 4.