Zeker een noemenswaardige afsluiting: HV Lettele – Pacelli 31-28 (18-13)

Wij herinneren ons nog de enorme vreugde en de polonaise die werd gelopen door Pacelli na de winst op ons in de eerste helft van de competitie. Toegegeven; we werden overklast door de tegenstander, maar we wisten ook wel beter. We hadden een zeer slechte wedstrijd achter de rug. Een betere motivatie is niet nodig, dus we keken al direct uit naar de thuiswedstrijd. Dat het nog een seizoenshelft duurt is geen probleem, geduld is een schone zaak. Maar zaterdagavond was het dan zover, een wedstrijd waar alleen prestige en de wil om te winnen op het spel staat. Havas is de onbetwiste en terechte kampioen, Pacelli is en blijft 2e, Lettele is en blijft 3e. Er waren weer enorm veel supporters aanwezig die dit potje graag wilden zien. Met Pacelli als tegenstander en hun speelwijze die ons wel ligt, wilden we de sfeer van de wedstrijden tegen Havas, Kwiek2 en Voorwaarts weer creëren. Dat bereik je door keihard en geconcentreerd te werken in de verdediging om vervolgens genadeloos toe te slaan met de snelle tegenaanval, vloeiend aanvalsspel of (desnoods) de snelle midden-uitworp. Ons trouwe publiek pakt dat dan wel op en draaft met ons mee.

De verdediging; solid as a rock! Geconcentreerd en dreigend waardoor de tegenstander moeite had om het spel te maken, het was al snel 2-0 via Ilse en Bianca. De ijzersterk keepende Naomi completeerde de verdediging. Pacelli herpakt zich en komt na 10 minuten op een 5-6 voorsprong, om vervolgens de dames van Lettele 4x binnen drie minuten te zien scoren; 9-6. Pacelli sluit aan (9-7) maar een ontketend Lettele scoort nu 5 keer achtereen en brengt de marge op 7 (14-7). Yara met haar bekende strakke schoten vanuit de ene hoek, Jolien met 2 slimme scores (eentje hoog, eentje laag) vanuit de andere hoek en Cindy laat in die paar minuten haar goede mentaliteit zien. Het verschil van 7 bleef een flinke tijd staan. Daar waar Pacelli weer moeite had om te scoren te komen en daar wel wat tijd voor nodig had, denderden onze dames er bij een tegendoelpunt weer direct overheen met veel snelheid en vooral veel power. De lichaamstaal van de tegenstander zegt op dat moment genoeg. Met onder andere prachtig vrijgespeelde cirkeldoelpunten van Marjolein en Anouk O en een goal van Anouk S beleef de voorsprong duidelijk voor Lettele. Pacelli sputtert zeker nog wel tegen en verkleint tot de 18-13 ruststand.

We spreken in de rust over de goede verdediging, maar ook over de schommelingen in de scores. We zijn in staat om gewoon weer uit te lopen, maar ook om de tegenstander gevaarlijk dicht bij te laten komen. Dat heeft zich de afgelopen competitie wel bewezen. Lettele was het snelst uit de startblokken, Bianknal en technisch hoogstaande goals van Milou uit de linkerhoek zetten Lettele na 6 minuten op 25-18. Dat Pacelli de 2e plek in de eindstand heeft bereikt is natuurlijk geen appeltje-eitje. Het is zeker geen verkeerde ploeg en zij zijn in staat om goed, verzorgd handbal te spelen. Op wilskracht komen ze op 25-22, op het moment dat wij aanvallend wat vast kwamen te zitten en in de dekking weer even orde op zaken moesten stellen. Met Ilse en de o zo belangrijke Maaike lukt dat wel weer, nadat Pacelli tot op een punt genaderd was. Alsof het geen moeite kost neemt Ilse ook het voortouw in het vrijspelen van Bianca (op dat moment persoonlijke dekking) voor haar rekening. Het gaat niet alleen om de goals, maar leuk detail is wel dat ze zelf met de 30-27 ons 700e!! doelpunt van dit seizoen op haar naam schrijft. Pogingen om Elles nog van een flink applaus te laten genieten strandden in het zicht van de haven, “het was mooi zo” vond ze. Elles is zo enorm belangrijk voor ons geweest. Naast goed keeperswerk en met verstand van het spelletje is het zeker ook een erg aimabel iemand. Wij zijn haar veel dank verschuldigd. Uiteindelijk weer een wedstrijd waar we als team de punten hebben binnengesleept. Nu even pauze, daarna zien wij u graag bij één van onze wedstrijden om de Bartelscup. Hou de website / Facebook in de gaten, jullie zijn nog niet van ons af.

Naomi – Ilse 5 – Maaike – Milou 5 – Bianca 11 – Jolien 2 – Anouk S 1 – Anouk O 2 – Cindy – Marjolein 1 – Yara 4 – Elles

Henk