Lettele D1 kampioen!!!!

Zaterdag 7 april 2018 9.55 uur was het moment waarop “mijn” meisjes van de D1 hun kampioenswedstrijd zouden spelen. Het hele zaalseizoen ervan gedroomd, maar er niet met elkaar over gesproken. Tot……3 wedstrijden voor het einde, toen kwam het toch wel heel dichtbij! Zou het ons dan echt lukken? We stonden al weken met 3 verenigingen bovenaan en van die 3 had HHZD het beste doelsaldo. Maar hè……….gelukkig kijken ze daar bij de jeugd niet naar, dus iedereen gerustgesteld! Bovendien moesten HHZD en Nieuw-Heeten (onze andere concurrent) de laatste speeldag (7 april) tegen elkaar. Stel toch dat dat een gelijkspel zou worden (onze droom werd steeds mooier)…..

Zaterdag 7 april uit voorzorg toch maar met auto’s naar Bathmen want je weet maar nooit…….

De zaal werd mooi versierd (de B1 kon nl ook kampioen worden), zelfs fantastische spandoeken aan het wandrek en de tribune die volstroomt met toeschouwers. Als coach zie je dan toch bij een aantal speelsters de “kriebels” toeslaan maar zelf toon je je uiterst “cool”!!

Het fluitje van de 2 scheidsrechters, we zijn begonnen. Als snel wordt het 1-0 en tot 2-2 mag onze tegenstander hopen op een “stuntje”. Echter, mijn meisjes zijn op dreef, gedragen door alle toeschouwers! De ruststand 13-2, nog 20 minuten te gaan maar dit gaat ons niet meer mis! Uiteindelijk wordt de eindstand 23-2 en barst het feest los!!!

Felicitaties van heel veel mensen, taart van onze sponsor TBL Techniek, kampioenshirts met onze eigen naam erop (ontworpen en gemaakt door Majet en René), snoep voor het hele jaar, geld van het bestuur voor friet en van onze ouders een waardebon voor het Pannekoekhuis!

Bij terugkomst in Lettele een rondrit op de “platte kar” (van Schepers groen) door het dorp. Daarna in het Kulturhus friet met een snack eten om vervolgens moe maar voldaan naar huis te gaan!

Ik denk dat voor de meisjes een droom is uitgekomen en ik vond het een genot om daar samen met Maaike (trainster) een onderdeeltje van te mogen zijn!

Mede namens Babet, Iris, Jikke, Lin, Maud, Milou, Rosa, Sanne, Suus, Vera (de sterren van de D1), Maaike en mijzelf een groot DANKJULLIEWEL aan iedereen!!

Een trotse coach Fiona te Riele