HV Lettele – OBW 38-18 (19-6)

OBW heeft de punten erg hard nodig en voor onze dames is het zaak om de verliesbeurt van vorige week om te buigen naar een spetterende partij in de Uutvlog. Voor beide teams stond er dus wel ietsjes op het spel en dat zou je aan de instelling moeten kunnen zien.

Lettele begon zeer sterk en liet verdedigend zien dat OBW van zeer goede huize moet komen om ook maar een klein beetje resultaat te halen. Aan de dames van OBW daarentegen was niet direct te zien dat ze de punten zo hard nodig hebben. Lettele stond binnen vijf minuten op 5-0 en binnen tien minuten zelfs op 10-0. Dit heb ik in elk geval zelden, ik denk zelfs helemaal nog nooit, meegemaakt. De verdediging stond erg sterk en als er dan al een kansje voor OBW was, stond daar Elles in het doel alles weg te werken. Pas bij 11-0 vloog er eentje van OBW strak in de bovenhoek. De wedstrijd was duidelijk al gespeeld en dan is het zaak ergens anders de uitdaging uit te halen. De ruststand was 19-6 in het voordeel van Lettele.

Met de verdedigende taken als basis, vervolgens op tempo de aanval zoeken en hard en scherp afronden zouden we aan ons doelsaldo moeten werken. Naomi was na haar blessure weer inzetbaar en probeerde het doel wat langer leeg te houden dan Elles in de eerste helft deed. In de eerste tien minuten na de pauze scoorden onze dames 6 doelpunten, met eentje van OBW daar tussendoor, 25-7. Lettele bleef offensief verdedigen en prikte vaak een balletje weg uit de aanvalsopzetten van het machteloze OBW. Niet alle break-outs werden in een doelpunt omgezet. De wedstrijd had alles aan spanning al lang verloren. De scheidsrechters hadden nog wel zin in een beetje spanning en strooiden aan beide kanten met straffen die voor deze wedstrijd helemaal niet nodig waren. Nog een keer drie doelpunten op rij van Lettele bracht de stand op 29-8. Met nog een kwartier te spelen wordt het verdedigend iets minder en wordt er om en om gescoord. Bij de stand van 38-18 klonk het eindsignaal en kunnen we op naar volgende week. In Arnhem tegen ESCA. Wellicht zien wij jullie daar als trouwe supporters, anders zeker op 7 april de ‘finale’ tegen Pacelli. Dat wordt nog heel erg leuk. Het appeltje en de schilmesjes liggen al klaar!!!

Maaike 2 – Elles – Milou 6 – Ilse 12 – Bianca 6 – Marjolein 1 – Anouk S 1 – Cindy – Jolien 1 – Naomi – Yara 8 en Anouk O 1.

Henk de Boer