Houten – HV Lettele 40-31 (21-14)

Op zondag vertrokken we vol goede moed naar Houten in de wetenschap dat zowel Havas als Pacelli hun wedstrijd zaterdagavond wisten te winnen. Natuurlijk willen wij meedoen om het kampioenschap, we weten wat we zelf moeten doen en dat er zo links en rechts nog wel iets onze kant op moet vallen. De eerste uitdaging was winnen van Houten, de ploeg die normaliter wel te pakken is (36-26 winst voor Lettele in Bathmen), het grotendeels van fysiek handbal moet hebben maar ook waar de handbaltechnische kwaliteiten en inzicht sinds de komst in december van voormalig international, ex Dalfsen en ex Metzingen speelster Wendy Smits, wel vertienvoudigd is. Dat bleek zeker, want ze speelde de ballen links en rechts om onze oren naar haar teamgenoten. Dat Havas in Houten de wedstrijd niet kon winnen en Pacelli met 10 goals verschil werd verslagen zegt alles. Daar waar onze dames flink moesten wennen aan de vieze harsbal, hebben de dames van Houten in hun thuiswedstrijden daar geen enkele moeite mee.

Het eerste doelpunt viel pas na 4 minuten, hetgeen zeker niet een voorteken was voor een doelpuntarme wedstrijd. Na 15 minuten had Houten een gaatje geslagen van 5 doelpunten (10-5). Lettele wist terug te komen tot 12-9. Echter 3 doelpunten op rij van Houten geeft ze weer lucht en dit verschil blijft Lettele de resterende eerste helft vervelend achtervolgen.

De tweede helft zou voor Lettele moeten zijn en de plannen werden daarvoor gemaakt. Houten leek even van slag door de aanpassingen bij Lettele, want onze dames verkleinden de achterstand met 3 doelpunten op rij tot 21-17. De tweede helft kostte enorm veel kracht tegen de fysiek sterke dames van Houten. Toch vallen in deze periode de doelpunten om en om en was het jammer dat in de eerste helft er al zo’n groot verschil was. Om elke meter werd geknokt en om elke bal gevochten. Hoewel de achterstand schier onoverbrugbaar leek blijft Lettele enorm knokken; een strijd duurt 60 minuten! Uiteindelijk wint Houten vervolgens en zeker terecht de wedstrijd. Hoewel we op een mooie zondag liever zelf bepalen of en wanneer we het bos in gaan, zijn we deze middag toch een aantal keren dat bos ingestuurd (de credits voor deze quote gaan naar Maaike 🙂 ).

Onze supporters wederom bedankt voor de steun. Volgende week spelen we om 19:30 in Bathmen en zal OBW toch de tegenstander zijn waar tegen we deze kleine teleurstelling gaan wegspelen.

Elles, Ilse 3, Maaike 1, Milou 5, Cindy, Bianca 9, Jolien 2, Naomi, Anouk S 6, Anouk O 2, Yara 3.

Henk de Boer