ESCA – HV Lettele 39-30 (20-17)

Afgelopen zaterdag vertrokken we al vroeg naar Arnhem om de wedstrijd tegen ESCA te spelen. ESCA heeft al vroeg in het seizoen punten laten liggen om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen, terwijl het wel een ploeg is die goed kan handballen. Dat bewezen ze door Havas lang tegenstand te bieden en met slechts twee doelpunten verschil te verliezen.

Van de gewonnen thuiswedstrijd konden wij vooral het sterke cirkelspel van ESCA herinneren. Schoten vanuit de tweede lijn waren er nauwelijks, het samenspel met de cirkel was waar ze de doelpunten uit willen halen. We startten met een strakke 6:0 dekking om zo het aanvalsspel van ESCA te onderbreken. Dit betekende dat er wat meer ruimte kwam op de hoeken, en daar maakte ESCA dankbaar gebruik van. Via 7-5 liepen ze uit naar 11-5. Met vier doelpunten op rij kwamen we nog even terug tot 12-11, maar vlak voor rust wist ESCA het gat nog groter te maken tot 20-17.

In de rust wisten we dat als we ons tempo terug konden vinden, we er de tweede helft overheen zouden lopen. Als dan ook onze dekking wat agressiever zou zijn, konden we de winst nog pakken. Helaas kwam van beide voornemens niet veel terecht. Het eerste doelpunt na rust was nog wel voor ons, maar dichterbij zijn we niet gekomen. Het verschil van 3-4 doelpunten bleef maar op het scorebord staan. ESCA speelde de tweede helft met een meer offensieve dekking, waar we moeite mee hadden. We konden met ons samenspel geen oplossing vinden en de 1:1 situaties strandden vaak in de dekking van ESCA. Via 29-25 liep ESCA uit naar 34-25 en met nog 8 minuten op de klok was de wedstrijd definitief gespeeld. ESCA heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen met een uitslag van 39-30.

Dit betekent dat wij dit seizoen zullen eindigen op de 3e plek. Dat is beter dan vorig seizoen, zoals onze doelstelling ook was. We hebben nog een laatste thuiswedstrijd te gaan tegen de nummer 2 Pacelli. Zij kunnen nog kampioen worden, maar dan moeten er in Almere hele rare dingen gebeuren. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, wij willen het seizoen graag met een overwinning afsluiten. Tot 7 april om 19:30 uur in de Uutvlog.

Ilse 6 – Maaike 2 – Milou 3 – Bianca 6 – Anouk S – Anouk O – Cindy 1 – Jolien 1 – Yara 11- Elles  Naomi