HVBS – HV Lettele 27-28 (15-15)

Pech en geluk bestaan en dat komt omdat toeval ook bestaat. Na de weergaloze wedstrijd, vorige week tegen koploper Havas en met winst afgesloten, moesten we aantreden tegen Handbal Vereniging Bunschoten Spakenburg (HVBS). In het leuke radio interview van Deventer Radio en Televisie met Milou werd HVBS al als zeer lastig bestempeld. Deze tegenstander is al menigmaal omgedoopt tot de Horde Van BunSchoten, want deze tegenstander is thuis zeer moeilijk te verslaan. Alleen Pacelli (28-30) en Havas (ietsjes meer) wonnen hier en was het dus nu de beurt aan Lettele om de punten hier weg te kapen. Zat de wedstrijd van vorige week nog goed tussen de oren en weten we precies hoeveel rondjes we met z’n allen hebben gesprongen, we weten dat dit een geheel andere wedstrijd gaat worden en waren sterk voornemens om vanaf het begin wederom erg scherp te beginnen.

De wedstrijd werd aangefloten door de praatgrage, maar goed fluitende scheidsrechters en via 3x Ilse trokken we binnen 5 minuten de stand naar 1-3 en was het na 15 minuten 8-10. Hoewel HVBS een akelig scherpe schutter heeft en er verdedigend bij onze dames zeker nog wel een stapje meer kon worden gedaan, werd er nu om en om gescoord. HVBS bleef strak afronden en trokken de ruststand naar 15-15. 8 goals van nummer 10 van HVBS, maar ook 8 goals van nummer 13 van Lettele. De thuiswedstrijd stonden we met de rust met 13-14 achter, dus in zoverre deden we het nu zelf ietsjes beter.

Nu moet je niet alles weg relativeren; we stonden gewoon niet scherp genoeg en hadden het lastig met hun twee bepalende speelsters. Via een persoonlijke dekking liepen we een beetje uit en was er na 15 minuten een gaatje van 3 doelpunten (20-23). Wat er toen gebeurde is in mijn ogen nog wel een beetje een raadsel. Aanvallend zat het vast en in 5 minuten ging HVBS d’r op en d’r over met 5 doelpunten op rij en was het 25-23! Nog een persoonlijke dekking erbij en op de 9 meter met z’n vieren man tegen man spelen. HVBS werd slordig en was het weer onze beurt om 3x op rij te scoren. Ilse, Bianca en Yara brachten ons binnen 3 minuten weer op voorsprong en Elles pakte een paar goeie balletjes. HVBS kon nog met een laatste krachtinspanning op 26-26 komen, maar Milou en Bianca schoten ons weer op 2, 26-28. Nog een minuut te spelen, dus dat was wel binnen. Dat dachten we! Er gebeurde heel veel in die laatste minuut. HVBS komt op 27-28 en met nog een halve minuut verspeelt Lettele de aanval. Lettele pakt direct aan en verdedigt op de middellijn. HVBS coach krijgt 2 minuten, en krijgt rood. Lange bal naar de rechterhoek, goed verdedigd, tijd voorbij. Toch nog 7m, die ook net zo goed niet gegeven had hoeven worden. Daar waar nummer 10 de hele wedstrijd zo scherp schoot, schiet zij de 7m op de paal en geeft zo de twee punten aan Lettele. Hoe zuur voor HVBS, hoe fraai voor ons. Oog, naald verhaal en dan maar weer een stukje in de rondte hopsen, want blij en opgelucht waren we zeker! Hoe zeggen ze dat ook zo vaak: geluk dwing je af? Laten we het daar maar op houden want we geven de wedstrijd bijna zo maar weg.

De punten zijn binnen, dus realiteit blijft realiteit. De kunst zit er in wat je ermee doet, want elke situatie kan een bron van ergernis of een bron van kracht zijn. Wij, Lettele, gaan uit van het goeie en worden er beter van. Nog 6 leuke wedstrijden, waarvan er 4 thuis in de Uutvlog. Een weekje rust nu en wel even goed deze wedstrijd doorspreken, trainen en dan op 17 februari in Bathmen tegen Wesepe. Grote dank, wederom, aan de supporters die met ons mee waren en ons hebben geholpen met deze zwaar bevochten twee punten. Jullie waren nodig!

Ilse 11 – Maaike 2 – Milou 3 – Anouk O – Bianca 7 – Yara 4 – Jolien 1 – Cindy – Anouk S – Maartje – Elles.

Henk de Boer