LHC – Lettele 26-31 (15-17)

Geen wedstrijd op zaterdag deze keer, maar de Lettelse revue. Kon ik me vorig seizoen nog verschuilen achter trainingsavonden en wedstrijden; dit jaar kwam ik er niet onderuit. Nee, dat is natuurlijk een geintje en we hebben een hele leuke avond gehad. Weer een gedreven groep vrijwilligers die iets groots opzetten en vol overgave uitvoeren. Met passie en beleving de toeschouwers vermaken om vervolgens gewaardeerd te worden, hoe herkenbaar.

De handbaldames van Lettele voeren dit seizoen ook regelmatig een vermakelijk stukje op, hoewel zij het voor een winstpartij met ‘zeum’ doelpunten verschil op LHC waarschijnlijk niet zullen doen. Dat moeten er meer worden. Dat moet dan gebeuren op zondag. Hilde kon in de rust van de dames A wedstrijd in Zwolle worden opgepikt (dankjewel dames A en gefeliciteerd met de winst 🙂 ), zeer snel over de landelijke wegen naar Lemelerveld om een klein half uurtje voor aanvang bij de dames 1 aan te sluiten. Niet ideaal, maar deze keer wel te doen. Met Maartje erbij waren we klaar voor de wedstrijd tegen LHC, dat de punten erg hard nodig heeft. Zij moeten de punten pakken tegen de concurrenten, maar pakten brutaal een 1-0 voorsprong. Lettele sluit aan, maar pas bij 3-4 komen de Lettelsen voor het eerst op voorsprong. Na een kwartier is de voorsprong 5-9, maar we spelen een moeizame wedstrijd. LHC speelt vrijuit, geen last van welke druk dan ook en haakt aan. Gelukkig blijven de dames uit Lettele strijden en met meer werkhandbal dan mooi handbal wordt de rust bereikt met een 13-15 voorsprong.

Nog 10 minuten in de tweede helft weet het dekselse LHC in het spoor van Lettele te blijven (17-19). Het is goed om te zien dat Lettele nooit opgeeft. Dan moet het maar wat minder mooi, maar winnen zullen we. Was het dan helemáál niks? Nee, dat natuurlijk ook weer niet. Balletje Bianca achter de rug naar cirkel Anouk leidt tot een prachtige goal, scherpe en mooie afrondingen van Milou vanuit de hoek leveren goals op evenals strakke strafworpen van Ilse. Zo heeft iedereen het overbekende steentje bijgedragen aan ons moeizame spel, maar zeker ook aan het harde werken om de punten te halen. Na 15 minuten was het verschil 5 doelpunten en is het inderdaad nog een keer ‘zeum’ geweest (20-27). Lettele weet dat de buit binnen is en vindt het welletjes voor vandaag.

Gelukkig is de ene wedstrijd de andere niet en gaan we vol vertrouwen naar de wedstrijd tegen koploper Havas, komende zaterdag om 19:30 in de Uutvlog. Nummer 1 tegen nummer 2 dus, maar ook staat nummer 3 tegen nummer 4 op het programma. Er kan dus flink worden gehusseld in de ranking met laten we hopen voor Lettele een goed resultaat. Daarbij hebben we wel de steun nodig van jullie, onze supporters!! We zien jullie graag.

Cindy 1 – Jolien 1 – Anouk S – Hilde – Maartje – Yara 3 – Bianca ‘zeum’ – Anouk O 1 – Maaike 3 – Ilse 8 en Milou ‘zeum’.

Henk