HV Lettele – Nieuw Heeten 39-28 (17-16)

Met Jolien er gelukkig weer bij na 1 wedstrijdje rust in verband met een licht verdraaide knie en Hilde als vervangster van Naomi (vakantie) is Nieuw Heeten deze keer de tegenstander. Tijdens de Belte Cup en in de competitiewedstrijd hebben de dames van Lettele de tegenstander van vanavond Nieuw Heeten toch beide keren een lesje geleerd. Dat dat zomaar een derde keer gaat lukken is natuurlijk op voorhand helemaal niet zo. Nieuw Heeten heeft een beetje meer bravoure terug dan in de eerste wedstrijden van de competitie en de meest recente wedstrijden werden weer puntjes gesprokkeld. Toch hebben onze dames een goed gevoel en is er het reële besef dat het nog wel eerst moet gebeuren, tegen welke tegenstander dan ook.

De wedstrijd begint in een erg hoog tempo en daar waar Lettele met mooi uitgespeelde aanvallen, snelle breaks en snoeiharde schoten scoorde, krijgt Nieuw Heeten teveel gelegenheid om bij een snelle midden-uit gewoon door de dekking van onze dames heen te lopen. Nieuw Heeten neemt tot twee keer twee doelpunten voorsprong totdat een omzetting in de dekking de inleiding is tot meer grip op het spel van Nieuw Heeten. Omdat onze dames wel blijven scoren loopt Lettele uit naar 12-9 om deze voorsprong vervolgens weer simpel weg te geven (12-12). Deze inspanning kost Nieuw Heeten wel kracht en loopt Lettele weer uit naar 15-12. Bij 16-14 wordt om zeer onduidelijke reden een goal van Ilse afgekeurd. Geen 17-14, maar 16-15 omdat de tegenstander in de aanval daarop wel scoort. De kleedkamers worden bereikt met een 17-16 ruststand.

In deze pauze is het tegenwoordig vrij standaard. We leggen de vinger op de zere plek, zijn het snel eens over de oplossing en de wijze van strijd die wij direct in de tweede helft aangaan. Kon tegenstander WHC vorige week na de pauze maar 5 keer scoren in 15 minuten, nu lukte dat Nieuw Heeten maar 5 keer in 20 minuten. Hilde killt een strafworp plus de rebound en Lettele loopt uit naar 30-21. Zoals ook deze tweede helft verliep is toch erg kenmerkend voor ons. Wij kunnen nog even flink gas geven, houden scherpte vast en sluiten veelal ietsjes beter af. Als we dan in staat zijn een gaatje te slaan van zo’n 4 doelpunten zien we vaak problemen bij tegenstander komen, Wij bijten dan nog wel eventjes door. Ook de laatste 10 minuten zijn stereotiep en krijgen we toch nog enkele tegendoelpuntjes. Dat mag zeker de pret niet drukken, we hebben een overduidelijke overwinning gepakt.

Volgende week naar Lemelerveld voor de wedstrijd tegen LHC. Gewoon weer opnieuw aan de bak, want winnen moet je wel zelf doen en elke eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste hoe cliche dat ook klinkt. Dat we flinke zin hebben in de komende wedstrijden, daar zorgen de uitslagen van onze concurrenten ook nog eens voor.

Hilde – Ilse 6 – Maaike 4 – Milou 3 – Anouk O 1 – Anouk S – Bianca 5 – Yara 10 – Inge 6 – Jolien 2 – Cindy 2

Henk