HV Lettele – Havas 30-29 (14-13)

Wát een wedstrijd, wát een spanning. Tot de laatste seconde zat het publiek op het puntje van de stoel, om ons na het laatste fluitsignaal een staande ovatie te geven. Want er stond behoorlijk wat op het spel in de wedstrijd tussen de koploper en de nummer 2. Eigenlijk gold voor ons maar 1 ding: winnen. Bij verlies zou Havas een nagenoeg onoverbrugbaar gat slaan van vier punten, en we zijn realistisch genoeg om te beseffen dat ze dat niet meer weg zouden geven.

Winnen dus. En het liefst een beetje ruim ook, zodat we Havas op doelsaldo voorbij zouden gaan. Dat het laatste een bijzaak was, maakt de wedstrijd er niet minder spannend om. Want met een verschil van 1 doelpunt, pak je net zo goed 2 punten. En die punten, daar ging het ons om. Afgelopen week hebben we fanatiek getraind en voor de wedstrijd was er een ontspannen sfeer, er werd veel gelachen in de kleedkamer en Henk had al een goed voorgevoel dat we vandaag punten zouden gaan pakken.

Maar toch waren het de zenuwen die de eerste tien minuten overheersten. Niet alleen bij ons, ook Havas had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Van beide kanten was het heel voorzichtig handballen, want ieder foutje zou in deze wedstrijd afgestraft worden. Tot 4-4 ging het gelijk op. Toen hadden wij ons welbekende dipje in de wedstrijd. Meestal zit dit dipje diep in de 2e helft, maar nu was het na tien minuten al zover. Havas kon uitlopen naar 4-7, vooral omdat wij in die fase vele open kansen onbenut lieten, waaronder een tweetal penalty’s. Dat we later in de wedstrijd nog 3 penalty’s hebben gemist, daar hebben we het nu maar niet meer over. Even spookte het door ons hoofd heen, het zal toch niet weer? Net als in de uitwedstrijd, dat we het in de eerste helft al weggeven en dat we de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen? Gelukkig was dat niet het geval. In onze dekking konden we een aantal ballen onderscheppen, en was Yara zeer snel weg in de break-out om de stand weer gelijk te trekken (7-7). Bij een stand van 12-11 hadden wij de eerste voorsprong in de wedstrijd te pakken. Dit hielden we vol tot aan de rust, 14-13.

In de kleedkamer had iedereen het gevoel dat wij de bovenliggende partij waren. Als we wat zuiniger waren omgegaan met al onze kansen, hadden we Havas voor rust al te pakken gehad. Dan moest het maar in de 2e helft gebeuren, en ons plan was om direct na rust onze voorsprong te vergroten. Zo gezegd, zo gedaan. Met twee doelpunten op rij van Yara was het na anderhalve minuut in de 2e helft 16-13. Tot aan 24-21 een kwartier voor tijd bleef dit verschil van 3 doelpunten op het scorebord staan. Bij een stand van 24-22 kregen we onze eerste penalty van de 2e helft, maar wie wou hem nog nemen na 4 gemiste strafworpen in de 1e helft? Gelukkig stapte Anouk S zelfverzekerd het veld op om de penalty te benutten en ze bracht het verschil weer op 3. Daarna maakten we het nog weer behoorlijk spannend, Havas bleef ook voor iedere meter vechten en trok de stand weer gelijk tot 27-27. Milou wist ons tot twee keer toe op voorsprong te zetten, maar beide keren had Havas de daaropvolgende aanval ook weer gescoord. Ruim een minuut voor tijd schoot Maaike ons naar 30-29. De aanval van Havas strandde, en met nog 50 seconden op de klok konden wij aanvallen. Milou had de 31-29 op haar hand om de wedstrijd definitief te beslissen, maar miste. De laatste twintig seconden had Havas nog één laatste kans voor een gelijkspel. Zenuwslopende seconden tikten weg, maar Havas wist geen doelkans meer te creëren waardoor wij met de volle winst aan de haal gingen

Wat een ontlading na zo’n spannend laatste kwartier. En als dan ook nog eens al het publiek op de banken staat dan weet je hoe belangrijk deze winstpartij was. Maar niet alleen in de slotfase, de hele wedstrijd lang heeft het publiek ons onwijs gesteund! Daar zijn wij ontzettend trots op en jullie waren zeker onderdeel van deze winst.

Volgende week gaan we op bezoek bij HVBS in Bunschoten-Spakenburg. Dit zal een lastige wedstrijd worden. We hopen dat er opnieuw veel publiek met ons mee gaat.

Elles – Ilse (5) – Maaike (2) – Cindy (2) – Milou (7) – Bianca (4) – Anouk O – Yara (8) – Narelle – Jolien – Anouk S (2).