Moeizaam begin en einde 1e seizoenshelft

Pacelli – Lettele 29-18 (14-9)

Konden we een moeizame start van het seizoen nog afsluiten met de winst op WHC (23-20), zo werd de afsluiting van de eerste seizoenshelft een ware deceptie met het verlies tegen Pacelli (29-18). Als je tegen de koploper speelt en je merkt dat deze niet in de wedstrijd kan komen, krijgt elk team vleugels en kom je in een flow. Zo ook Pacelli, dat op dat moment op 1 punt achter koploper Lettele. Als je met elkaar een complete off-day hebt, verlies je van elke tegenstander. Vorige week konden wij (en vip Noor) ESCA uit de kopgroep stoten door een goede 32-26 overwinning in Bathmen en 3 dagen daarna stond de bekerwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma. Deze wedstrijd werd weliswaar verloren, maar de Lettelse dames hebben hun huid duur verkocht in een wedstrijd met een moordend tempo en met 75 (!) doelpunten. We wisten dat het deze week een zware serie zou worden met als laatste wedstrijd dus tegen Pacelli.

De speelsters met pijntjes goed in de gaten houdend begonnen we vol zelfvertrouwen aan deze strijd. De wil om een goede wedstrijd neer te zetten was er wel en aan werklust ontbrak het ook niet. Dat is nooit een issue bij Lettele. Het werd ‘m echter niet. Kan gebeuren, gebeurt ook, het is alleen zo jammer dat het in deze wedstrijd is. Wij staan terecht in de kop van de hoofdklasse. Dat wij een leuke ploeg hebben, fraai kunnen handballen en ook zo door anderen worden gezien, bleek wel uit de festiviteiten in de kleedkamer naast ons. Alsof het kampioenschap al binnen is. Ik zou zeggen; tot 7 april in Bathmen!

Met Havas en Pacelli gaat Lettele uitmaken wie zich straks kampioen mag noemen. Eind oktober werd in Almere verloren met 25-21, een wedstrijd waar we te laat op gang kwamen en niet verloren had hoeven worden. Vier verliespunten tegen de ploegen die nu boven ons staan maar allebei nog naar Bathmen moeten komen. Duidelijke overwinningen in de streekderby’s doen ons goed; Nieuw Heeten 15-29, LHC 36-20, Wesepe 16-34 en Overwetering 24-33 zijn allemaal uiteindelijk ruim gewonnen. Tegen HVBS moet een achterstand bij rust worden gerepareerd, dat lukt heel goed met de hulp van onze eerste vips, Dirk en Jan: 23-32. Vervolgens wordt Houten verslagen met 36-26 en wordt tegen degradatiekandidaat OBW het aantal van 40 doelpunten gehaald, 25-42.

Voordat we de bekercompetitie moesten verlaten speelden we in de beker twee geweldige wedstrijden tegen 2e divisie ploegen. DFS uit Arnhem met de Arnhemse flair zag ons als een tussendoortje, maar werd met de Lettelse nuchterheid en 37-21 teruggestuurd. Daarna Kwiek 2 in een volle Uutvlog, wie herinnert zich deze wedstrijd niet? 38-22 voor de dames van Lettele.

Hoewel de verliespartij tegen Pacelli nog fris in het geheugen zit en de teleurstelling hierover nog niet weg is, brengt het schrijven van dit verslag wel een glimlach tevoorschijn. Zoals het terecht is dat we die 3x verloren is het ook terecht dat we complimentjes mochten ontvangen voor goede en mooie wedstrijden. We nemen de komende 2 weken wat gas terug, herstellen wie herstellen moet en dan weer vol en scherp de 2e competitieronde in, die nog erg leuk gaat worden. We kunnen en moeten tevreden zijn zoals het nu gaat. Ik ben blij met en trots op de meiden en de vereniging Lettele, dus hebben we onlangs afgesproken dat ik ook na dit seizoen in elk geval nog een seizoen naar Lettele en Bathmen reis 🙂

Ik wens, ook namens de dames, iedereen hele mooie en gezellige feestdagen en alle goeds voor 2018. Ik hoop hullie allemaal weer te zien bij onze wedstrijden waarin we zullen proberen jullie te laten genieten van de fraaie handbalsport; onze hobby waarin we willen presteren met plezier.

Henk de Boer