HV Lettele – Eurobottle/Voorwaarts 34-41 (15-19)

Eindelijk was het zover! We hadden erg lang toegeleefd naar deze wedstrijd. Een wedstrijd waarin technisch handbal weer de boventoon kon voeren, want Voorwaarts speelt hetzelfde snelle spelletje als wij ook graag willen spelen. Alleen zijn zij daarin al een stapje verder dan ons. Twello is dan ook wel wat groter dan Lettele, maar ook handballend en qua jeugdopleiding is Voorwaarts verder dan dat wij zijn. Voor ons zijn zij wel een goed voorbeeld, om met eigen jeugd de top van het Nederlandse handbal te bereiken. Want je kan zeggen wat je wil, ondanks enkele uitstapjes naar de eredivisie hebben de Voorwaarts speelsters wel het grote deel van de jeugdopleiging op de Twellose handbalvelden doorgebracht. En dan is het mooi om te zien dat je daarmee gewoon de 4e plaats in de eerste divisie kan bereiken en in de derby het grote Kwiek met 40-27 kan verslaan.

Maar genoeg over Voorwaarts, wij kunnen als Lettele zijnde ook wel degelijk handballen getuige onze huidige koppositie in de hoofdklasse. Voorwaaarts zou niet zomaar van ons af zijn. Mouwen opstropen, de longen uit het lijf lopen en door blijven knokken tot het laatste fluitsignaal. En dan maar zien wat de eindstand is, maar we zouden ons niet zomaar gewonnen geven. We hadden vooraf doorgenomen hoe we de eerste aanval zouden openen als we de toss gewonnen zouden hebben. Dat was ons gelukt en we kwamen brutaal op een 1-0 voorsprong, wetende dat het heel goed onze eerste en enige voorsprong in de wedstrijd zou kunnen zijn. Voorwaarts stelde direct orde op zaken en liep uit naar 1-3. Nadat we van deze drie snelle aanvallen bekomen waren, gingen wij ook weer scoren en we konden de stand gelijk trekken tot 4-4. Vanaf dat moment begon Voorwaarts langzaamaan een gaatje te slaan naar een verschil van vier doelpunten, tot een stand van 8-12 na een kwartier handballen. Al 20 doelpunten in 15 minuten, dat zou een enorm hoge score kunnen opleveren. De doelpunten werden in die fase vooral gemaakt door de spelverdeelster van Voorwaarts. Vanaf een meter of 12 kwam ze omhoog en knalde de bal snoeihard in de kruising. En wij stonden er bij en keken er naar. Vlak voor rust wisten wij nog twee keer het net te vinden, waardoor we met een verschil van vier doelpunten gingen rusten (15-19). Niet slecht, maar toch kon het beter.

Maar dat we de stand vijf minuten na rust alweer gelijk hadden getrokken overtrof ook onze eigen verwachting. Het eerste doelpunt na rust was nog wel voor Voorwaarts, maar daarna scoorden wij binnen drie minuten vijf keer op rij. De stand was 20-20 en de wedstrijd lag weer volledig open. Helaas voor ons wist Voorwaarts zich snel weer te herpakken en herhaalde ons kunstje door een aantal keer achter elkaar te scoren. Met enkele doelpunten van ons tussendoor (waaronder een heerlijk lobje vanuit de hoek) wisten zij weer vlot uit te lopen naar een stand van 22-26. Dit verschil van vier doelpunten bleef tot vlak voor het eind van de wedstrijd op het scorebord staan, tot een stand van 31-35 zeven minuten voor tijd. Hiermee was voor ons de pijp leeg, waar Voorwaarts nog wel even door kon. Onze inhaalrace aan het begin van de tweede helft had toch wat teveel energie gekost. Voorwaarts wist met enkele breaks de eindstand te bepalen op 34-41.

Al met al mogen we echt trots op onszelf zijn dat we de nummer 4 uit de eerste divisie zo lang goed partij hebben kunnen bieden en 34 keer hebben kunnen scoren. Het laat des te meer zien dat wij ons kunnen optrekken aan de technisch en snel handballende ploegen. Hangen, trekken, duwen en tijdstraffen die het spel bij de laatste paar competitiewedstrijden wat hebben ontsierd, waren – volgens verwachting – tegen Voorwaarts niet aan de orde. Daarmee hadden ook de heren scheidsrechters een eenvoudige en nagenoeg foutloze avond. Het was een genoegen om deze wedstrijd te mogen spelen en we wensen Voorwaarts veel succes de rest van het seizoen.

Naomi – Ilse 4 – Maaike 2 – Anouk O – Cindy 2 – Bianca 10 – Milou 4 – Anouk S – Jolien – Yara 9 – Inge 3.