SC Wesepe – HV Lettele 16-34 (10-16)

Gewapend met pen en papier zat de voltallige selectie van Wesepe op de tribune om ons te analyseren tijdens de bekerwedstrijd tegen Klink Nijland/Kwiek 2. Zij hadden er zelfs een training voor opgeofferd om naar onze overtuigende overwinning te kijken. En kwamen zelf tot de conclusie dat het deel van het papier over onze zwaktes ‘akelig leeg’ bleef. Terwijl wij aan het nagenieten waren van de overwinning werd ons her en der al toegefluisterd dat het zaterdag maar zo een hele andere wedstrijd zou zijn. Maar dat wouden we dinsdag nog even niet horen. Waar we volgens Henk normaal gesproken aan een half woord genoeg hebben, leek deze waarschuwing wel aan dovemansoren gericht. Overigens, zijn advies om ‘niet op het scorebord te kijken’ namen we deze keer dan wel weer heel erg letterlijk: de digitale tijdwaarneming inclusief scorebord deed het niet.

Want het was Wesepe dat brutaal de voorsprong nam in de wedstrijd. Na een slordig begin van onze kant wisten wij na vier minuten toch het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. De ban was daarmee direct gebroken, want nog geen 25 seconden later stond het 2-1. Vanaf een stand van 2-2 mochten zij even ruiken aan een voorsprong van 4-2, maar verder lieten wij het niet komen. Wij wisten onszelf aanvallend te herpakken en konden weer aanhaken tot 5-5. Bij een stand van 8-8 vonden we het wel spannend genoeg geweest, en scoorden we maar liefst zes keer op rij (8-14). Het door ons zo gewenste gaatje was geslagen. Het leverde een ruststand op die varieerde van 10-16 tot 10-17 en zelfs 10-18. De heren scheidsrechters lieten uiteindelijk 10-16 noteren.

In de rust hadden we afgesproken om de looplijnen van Wesepe wat meer te onderbreken, dat ging de eerste helft nog wat te makkelijk. Ook zouden we wat minder moeten gaan ‘happen’, want het was niet nodig om er bovenop te zitten en een overtreding te maken. Waar het eerste doelpunt na rust nog wel voor Wesepe was, scoorden wij opnieuw vijf keer op rij tot een stand van 11-21. Wesepe had moeite met onze dekking en speelde erg lange aanvallen. De schoten die na zo’n aanval op doel werden geschoten konden eenvoudiger worden gestopt, waardoor we steeds vaker onze geliefde snelle tegenaanval konden spelen. Vanaf 14-24 heeft Wesepe nog tweemaal het net weten te vinden, terwijl wij er nog tien wisten te scoren. Bij een eindstand van 16-34 klonk het laatste fluitsignaal.

Na afloop waren we het er over eens dat het nog niet eens zo’n heel goede wedstrijd van onze kant was, hoewel de eindstand anders doet vermoeden. Volgende week spelen we weer in dezelfde sporthal, maar dan om 19:00 uur tegen de dames van Overwetering. Zij zijn vorig jaar gepromoveerd uit de eerste klasse, maar hebben het toch nog aardig lastig bij ons in de hoofdklasse. Wij gaan ons best doen om opnieuw twee punten mee te nemen uit de Hooiberg, tot dan!

Naomi – Anouk S 2 – Ilse 8 – Maaike 2 – Milou 5 – Anouk O 1 – Bianca 6 – Yara 8 – Inge – Cindy – Jolien 2