Onenigheid in de kleedkamer!

SC Overwetering – HV Lettele 24-33 (11-15)

Daar sta je dan…. Als trotse trainer/coach van HV Lettele, in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd tegen de dames uit Olst. Je doet nog net geen vreugdedansje, een uitbundige lach kun je ook verbergen want je tempert je enthousiasme toch altijd wel iets. Schouderklopjes waren in de zaal al gegeven, dus die blijk van waardering was er dan helaas al uit. Wat was namelijk het geval? Ik had toch echt een wedstrijd gezien die dicht bij 1 van de betere uit de competitie kwam. Ze waren het niet met mij eens…..

De dames van Overwetering hebben dan weliswaar nog maar 2 punten, dat worden er heus wel meer, toch is het geen verkeerde ploeg. Die 2 punten werden verkregen door een duidelijke winst op Pacelli, zeker geen verkeerde ploeg. Koploper Havas had het zwaar (rust 18-16 voor Olst), maar won uiteindelijk nipt. Lettele weet waar bij Overwetering de muziek speelt. Baltempo is goed, beweging ook wel, maar uiteindelijk komt alles op hetzelfde uit, het lanceren van ‘de Cruijff uit Olst’ (nr. 14). Lettele kwam op 1-4 en 3-7. Overwetering haakte weer aan (6-7), maar Lettele kreeg vat op de tegenstander en de lanceringen gingen in rook op. De ruststand was 11-15.

We weten dat Overwetering kwetsbaar is in de 2e helft en besloten om naast het gebruikelijke tandje nu ook persoonlijke dekking in te zetten. Mag Overwetering dan een ‘Cruijff’ hebben, Lettele heeft ‘Ronaldo’ (nr. 7), dus ook deze kreeg persoonlijke dekking. Lettele was aanvallend creatiever en de dames uit Olst liepen zich stuk op de sterke dekking en heel goed keeperswerk van Lettele, dat in 10 minuten uitliep naar 13-21. Nog eens 5 minuten volop (15-28) en de wedstrijd kon worden uitgespeeld. Natuurlijk moesten wij ook even schakelen in de eerste minuten, toen we te maken kregen met persoonlijke dekking, toen we wat meer doorwisselden, maar we losten het wel op en goed ook!

Ik blijf bij een goede wedstrijd, ook omdat we na afloop niet helemaal compleet waren bij de nabespreking. 2 dames en 1 coach vulden dames 2 van Lettele aan en ‘Ronaldo en Cruijff’ moesten met de krant praten. Zo kon ik natuurlijk ook geen gelijk halen. Of was het toch een beetje eigen voldoening, winnen van Overwetering en Ben, mijn eigen trainer/coach toen ik als broekie nog in Zutphen bij Breek’74 speelde? Het zou best kunnen.

Alle supporters, wederom enorm bedankt voor de steun. 2 punten in de knip en nu op naar de wedstrijd tegen Houten, volgende week thuis in Bathmen. Houten doet het veel beter dan vorig seizoen, dus we kunnen los!

Ilse 6, Maaike 2, Milou 6, Anouk S, Anouk O 1, Bianca 11, Yara 4, Inge 1, Cindy, Jolien 2, Hilde, Naomi.

Henk de Boer