Niet op het scorebord kijken!!

HV Lettele – Klink Nijland/Kwiek 2 38-22 (20-10)

“Niet op het scorebord kijken” was een van de adviezen voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen de talenten van Klink Nijland/Kwiek. Gewoon een wedstrijd als zo vele, met dezelfde instelling het veld op en dan hebben we gewoon een kans op een goede afloop. 60 minuten lang scherp zijn, vechten om iedere bal en vooral ook plezier hebben om tegen Kwiek 2 te spelen. Natuurlijk zinvolle adviezen door Bianca, maar uiteindelijk uitgaan van onze eigen kracht. Onze eigen manier van spelen en dan gaan we wel zien waar de mogelijkheden liggen.

De dames van Lettele begonnen erg sterk met een 2-0 voorsprong, maar Kwiek kwam evenzo sterk terug. Een gelijkopgaande strijd; 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6 en 7-7, totdat onze aanvoerder Yara via snelle en scherpe breaks een gaatje forceerde en Lettele op 10-7 bracht. Het laatste kwartier bleek Lettele heer en meester en had heel goed grip op het voorspelbare spel van Kwiek 2. Lettele defence stond in 15 minuten maar 3 tegendoelpunten toe, terwijl aanvallend naar hartenlust nog eens 10 keer werd gescoord. Het leverde een ruststand op van 20-10.

In de rust haalden we eerst even diep adem, de eerste helft even laten inwerken. Voorzichtige glimlachjes toen het toch wel overheersende ongeloof was weggezakt en we realiseerden dat we erg goed stonden te spelen. Verdedigend geen problemen en aanvallend al helemaal niet. Wat kwam het advies “niet op het scorebord kijken” nu goed uit. Toeval? Ik weet het niet, maar het was in elk geval een eenvoudig bruggetje om aan te geven dat we in ons hoofd weer moesten beginnen met 0-0. Met dezelfde bezieling aan de tweede helft beginnen en we zouden gewoon winnen! Ik schreef al in een eerder verslag dat de dames aan een half woord genoeg hebben, want wat gingen ze weer tekeer zeg. Voor elke goal dat Kwiek scoorde (5) scoorde Lettele er twee (10) en was het binnen een kwartier 30-15. De volgende ronde was binnen, wederom een tweede divisionist uitgeschakeld en nog een extra wedstrijdje in de bekercompetitie. De laatste 15 minuten flink doorgewisseld en ook die wonnen we (8-7), zodat de eindstand 38-22 werd.

De Lettele dames jubelden en het merendeel van het publiek klapte de laatste seconden hun handen stuk. De Kwiek aanhang een teleurstelling rijker, maar alle lof voor Lettele van de erg sportieve Kwiek staf. Wat was er een groot aantal supporters aanwezig op een doordeweekse avond! We voelen ons enorm gesteund en dat geeft zoveel energie, dank, dank daarvoor!

We maken ons op voor de volgende wedstrijd, want de dames willen handballen, altijd en overal! Vrijdag weer trainen en dan zaterdag in Olst tegen Wesepe om 19:30 uur. Zien wij jullie dan weer?

Trouwens, niet op het scorebord kijken? Probeer dat maar eens met zo’n wedstrijd!

Naomi – Anouk S – Ilse 4 – Maaike 2 – Milou 8 – Anouk O 1 – Bianca 8 – Yara 7 – Inge 4 – Cindy 1 – Jolien 3.

Henk de Boer