HV Lettele – HVBS 32-23 (13-14)

Vip (persoon): Het begrip vip staat voor very important person (zeer belangrijk persoon) en wordt vaak gebruikt om bijzondere of beroemde gasten mee aan te duiden.

Very important person dus, volgens Wikipedia. Daarvan hadden de dames 1 van Lettele er zaterdagavond 2 als gevolg van de Dienstenveiling. Very interesting people, dat is ook een goede benaming voor de heren Dirk Beldman en Jan Oosterwijk van voetbalvereniging Lettele, want wat een interesse toonden deze sportieve mannen voor ons dames 1 team. Belangstelling voor alles in en om ons team. Niet alleen – zoals dat zo mooi heet – methodisch en didactisch, maar ook alles om het spelletje heen. Sociaal gedrag, hobby, teamgevoel, dorpsgevoel… het was erg aangenaam er met deze mannen over te praten.

Uit de stoet vanuit Bunschoten Spakenburg kregen we de melding van een file en dat de verwachte aankomsttijd 19:20 zou zijn. Afgesproken werd dat we om 19:45 gaan beginnen om de tegenstander toch nog even de gelegenheid te geven een gedegen warming-up te kunnen doen. Zo zijn we in Lettele. Het is wel erg vreemd om je voor te bereiden op de wedstrijd, de tribune ziet vollopen, maar aan de andere kant geen tegenstander loopt. Je mist dan toch iets. Ik persoonlijk kreeg mezelf daardoor niet helemaal opgeladen, maar gelukkig bleven de dames wel hun ding doen en gingen erg voortvarend van start.

Het eerste doelpunt was direct een prachtig uitgespeelde aanval door Inge afgemaakt en Milou gooide de 2-0 na een vlijmscherpe break op het scorebord. Nu was het geval dat onze vips wel een mooie, spannende wedstrijd wilden zien en aangezien onze dames aan een half woord genoeg hebben… 3x raden, juist ja: mooi hadden we gehad, nu het spannende gedeelte. HVBS klampte aan tot 5-5. Lettele kwam wel elke keer op voorsprong maar HVBS, aangevoerd door hun spelbepaler, wist zowel bij 10-7 als bij 11-10 drie keer op rij te scoren. Gelukkig lukte het Yara om voor het rustsignaal nog net de 13-14 te scoren, feit was wel dat we met een achterstand gingen pauzeren en dus wel iets te bespreken hadden.

Die bespreking duurde niet lang; we waren er snel over uit dat we HVBS op één manier kunnen uitschakelen en zo werden de afspraken gemaakt. Deze plannen waren duidelijk en de wil, beleving en strijd is er altijd wel. De afspraken werden prima nagekomen. Vooruit, HVBS mocht nog één keer 13-15 maken, maar door 6 goals op rij van Lettele was het binnen 6 minuten (!!) 19-15. Ilse legde de spelverdeling van HVBS lam waardoor de minst initiatiefrijken het werk moesten doen. Die werden dan vervolgens weer sterk verdedigd door de Lettele dekking dat steeds meer grip kreeg op het spel van de tegenstander. Zo af en toe mocht HVBS nog een doelpuntje meepakken, maar met Ilse en Bianca als de afmakers konden we als team ons eigen spel weer spelen en was er de tweede helft geen vuiltje aan de lucht. Eindstand 32-23. We hebben een stroeve start laten overgaan in een wervelende 2e helft, met een klasse publiek dat ons zeker heeft meegesleept naar deze winst. Bedankt!

De nabespreking, in de aanwezigheid van Jan en Dirk, is dan logischerwijs een eitje. Beide vip-gasten waren lovend over onze dames. Ik wil nog wel even een deel van de oprechte woorden van Dirk aanhalen, omdat het daar volgens mij allemaal om draait. Ik citeer (voor zover ik het nog weet): “Ik heb een fascinerende wedstrijd gezien met een gedreven Lettele damesteam waar je gewoon het teamgevoel kunt zien en waar de beleving, wilskracht en energie van af spat. Dat is zo mooi om te zien en dat dat gewoon leidt tot een uiteindelijk duidelijk gewonnen wedstrijd”. Ik sluit mij volledig aan bij deze woorden van Dirk en Jan, want complimenten krijgen voor het samen uitvoeren van onze hobby, daar kan niet veel of eigenlijk helemaal niks tegenop.

Henk de Boer

Naomi – Anouk S – Bianca 9 – Ilse 8 – Yara 5 – Milou 4 – Maaike 2 – Anouk O 1 – Inge 1 – Cindy 1 – Jolien 1.

Dinsdag 7 november 20:30 uur bekerwedstrijd Lettele 1 – Klink Nijland Kwiek 2 – de Uutvlog Bathmen.

Zaterdag 11 november 19:30 Wesepe 1 – Lettele 1 – de Hooiberg Olst

IMG-20171104-WA0023