HV Lettele – Wesepe 36-29 (18-12)

De laatste wedstrijd in de Bartelscup. Lettele begon deze serie niet best (32-28 verlies tegen RSC), maar de volgende 3 wedstrijden werden gewonnen. De dames scoorden 35 goals (tegen Heeten), 37 (Stevo) en 34 (WHC). Dat rijtje kan natuurlijk mooi aangevuld worden met 36 goals tegen Wesepe.

Wesepe was dus de tegenstander in die laatste wedstrijd. In de competitie 2x van gewonnen, maar daar moest wel voor gewerkt worden. Wesepe is een geslepen ploeg die veel doelpuntjes kan meepikken. Nu zijn de tegendoelpunten nog wel een puntje van zorg en daar gaan we aan werken. Dan maar bikkelen in de dekking in die laatste wedstrijd,  alsof het de laatste dag is, tot aan de laatste snik en de laatste loodjes.

De eerste minuten kon Wesepe het nog volgen (3-3), maar vervolgens liep Lettele uit (via 10-4) naar 17-8. De laatste 5 minuten lieten we Wesepe nog even terugkomen en was de ruststand 18-12. Goed op weg naar weer een score boven de 30 en 12 tegen is een goed vooruitzicht om een keer ons doel te halen. Of het is meer mijn doel; maximaal 25 tegendoelpunten.

Het verschil van 6 bleef lang overeind, maar na 15 minuten in de tweede helft was de stand 30-20 in het voordeel van onze dames. De laatste fase van de wedstrijd verliep wat hectisch, veel en snelle wisselingen, vermoeidheid sloop er in waardoor dus de scherpte in de dekking verslapt. Allemaal legale redenen en oké, dat mag wel. De dames hebben een heel seizoen hard gewerkt. Alles bij elkaar 17 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 9 verloren. Het kan slechter, maar ook beter. Daar gaan we mee aan de slag, maar nu even rusten. Binnenkort meer informatie over de voorbereiding. Wij hopen jullie allemaal dan weer te zien; wordt zeer gewaardeerd!!

Oh ja, het rijtje is compleet: 34-35-36-37….. voor deze laatste keer nog eventjes de verdeling van die 36 doelpunten: Ilse 7, Yara 7, Milou 6, Jolien 5, Anouk S. 5, Maaike 3, Inge 2 en Marjolein 1.

Henk de Boer