WHC – HV Lettele 28-34 (14-19)

Dinsdag speelden wij onze 4e Bartelscup wedstrijd in Hengevelde tegen WHC, een tegenstander die we ook in de competitie gaan tegenkomen. Door de dus toch gebroken vinger van Anouk Oosterwijk aan de pot begonnen in een iets andere dan geplande opstelling. Gelukkig raken we steeds beter gewend aan de mogelijkheden om te wisselen in de positiebezetting, zowel aanvallend als verdedigend.

We kwamen snel op 0-2 om na 15 minuten, via 5-10 (!), nog op een voorsprong van 10-12 te staan. Deze fase wist WHC veel te scoren via een (te) snelle middenuit. Het vervolg van de eerste helft speelden we in een 5-1 dekking, waar WHC de nodige problemen mee had. Daarnaast werd er in de 1 op 1 verdediging ook goed aangepakt waardoor er in 15 minuten slechts 4 tegendoelpunten werden geïncasseerd, waarvan een 7m de ruststand van 14-19 bepaalde.

De tweede helft speelden we naast de 5-1 dekking, ook een langere fase in offensievere dekking om ook daar weer het gevoel van terug te krijgen. Daarmee doen we wat concessies aan het aantal tegendoelpunten, maar al doende leert men blijkt wel. Er werd die fase om en om gescoord omdat wij aanvallend ook gewoon ons ding bleven doen. Kortom; een leerzame wedstrijd die we met een behoorlijk gevoel hebben afgesloten met een 28-34 overwinning.

Volgende week dinsdag 13 juni in de Scheg tegen Wesepe om 19:30 uur. Voor iedereen nog één keer de kans om (alweer) een leuke wedstrijd te zien! We staan weer bovenaan en dat willen we zo houden. Tot dan!!

Henk de Boer