Wesepe – Lettele 28-21 (10-10)

Eindelijk was het zover, onze eerste competitiewedstrijd. We begonnen onze voorbereiding eind augustus met een smalle selectie van 8 speelsters en 2 keepers. Een smalle selectie hoeft in principe geen probleem te zijn, mits iedereen fit blijft. Helaas was dat leed ons niet bespaard. Twee weken geleden ging de knie van Tessa in een oefenwedstrijd tegen V&S Groningen op slot, waardoor zij enkele weken is uitgeschakeld. Maar hiermee waren we nog niet klaar. In de laatste oefenwedstrijd vorige week brak Yara haar middenhandsbeentje, waardoor wij haar ook een paar weken moeten missen. Tel daar Suzan bij op, die door een knieblessure maar deels inzetbaar is, en het resultaat is dat wij met 5 ½ speelsters fit aan de start konden verschijnen. Ik moet zeggen dat we er wel eens beter voor hebben gestaan bij de aftrap van de competitie… Gelukkig was er aanvulling vanuit dames 2: Anouk Zwiers, Anouk Schiphorst en Jolien Oosterwijk waren bereid om onze selectie aan te vullen.

Dan onze tegenstander die avond, Wesepe. Afgelopen seizoen spelend in de tweede divisie, maar gedegradeerd en teruggekeerd bij ons in de hoofdklasse. Met een team wat ten opzichte van vorig jaar grotendeels onveranderd is. Er zijn enkele speelsters gestopt, maar zij hebben zich daarentegen wel versterkt met speelsters van Kwiek. Alsnog een behoorlijke selectie (inclusief verslaggever de tweede helft bij op de wisselbank), waar we het tegen op moesten nemen. Gesteund door veel Lettels publiek in een verder matig gevulde sporthal, begon ons derde seizoen in de hoofdklasse.

De wedstrijd begon in een hete sporthal zonder scorebord en tijdsverloop. Zonder tijd was het nog te overzien, want er waren wel klokken in de sporthal, waardoor we ongeveer wisten wanneer het rust was. Maar dat het scorebord niet te volgen was (ook niet handmatig), was behoorlijk lastig. Over het scoreverloop de eerste helft valt dan ook weinig te zeggen, alleen dat de wedstrijd voor het gevoel wel gelijk op ging. Dat bleek waar te zijn, getuige de ruststand van 10-10. In die eerste helft moesten wij het vooral van afstandsschoten hebben. Meerdere speelsters hadden moeite met de gladde bal, waardoor acties stuk liepen en een aantal open doelkansen onbenut bleven. Onze dekking zat wel goed dicht, we wisten dat het gevaar van Wesepe vooral zou komen van hun behendige linkshandige opbouwer. Zij kon de eerste helft nog weinig tot scoren komen, doordat wij tijdig en fel uitstapten in de verdediging.

In de rust overheerste bij iedereen het gevoel dat dit Wesepe te pakken was. Als wij onze dekking agressief zouden houden en zelf aanvallend scherp zouden blijven, kon het verschil gemaakt worden. Onze start was dan ook goed, we namen al snel een voorsprong van 3 doelpunten (10-13). Vanaf dat moment sloeg de vermoeidheid toe en begon de smalle selectie ons op te breken. Wederom veel onnodig balverlies in de aanval wat een snelle tegenaanval van Wesepe opleverde, en bovendien waren we verdedigend niet meer bij machte om hun opbouwster aan te pakken. Onze felheid in de dekking was er vanaf en de gevaarlijke opbouwster kon zo door haar eigen (loop)acties of via samenspel met de cirkel te vaak het doel vinden. Wesepe bouwde de voorsprong gestaag uit tot een 28-21 eindstand. Na afloop overheerste het gevoel dat dit een vertekenende uitslag is, maar we kunnen niet anders concluderen dat Wesepe fitter was en ook makkelijker door kon wisselen. Het verschil had niet zo groot hoeven zijn, maar we hebben wel in ons achterhoofd dat wanneer wij een fitte selectie zouden hebben, zo’n wedstrijd waarschijnlijk heel anders gelopen zou zijn.

Volgende week is onze eerste thuiswedstrijd, Keukenland/Wijhe ’92 komt op bezoek. Wijhe had altijd al een aardige selectie en ze hebben zich dit seizoen behoorlijk versterkt. Er zijn drie speelsters van de regerend landskampioen Dalfsen teruggekeerd bij Wijhe, waaronder ex-international Sharina van Dort. We gaan onze stinkende best doen hier een mooie wedstrijd van te maken. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Uutvlog… Be there!

Wedstrijdverslag van Wesepe: http://www.sportclubwesepe.nl/site/2014/10/goed-begin-in-de-hoofdklasse/

de-Stentor-2014-10-06-Wesepe-Lettele_jpeg