Lettele – Keukenland/Wijhe ’92 14-27 (8-13)

Onze tweede competitiewedstrijd stond gepland in de Uutvlog, tegen Wijhe. Onze eerste thuiswedstrijd, waar we duidelijk aanmoediging van onze fans nodig hadden. Wijhe heeft namelijk een aantal nieuwe Eredivisie-speelsters bij het team mogen verwelkomen, ze hebben vorige week ruim gewonnen van Fortissimo en wij hebben sinds vorig seizoen nog nooit van ze mogen winnen. Dit alles samen met de blessures van Tessa en Yara en de afwezigheid van Susan, zorgde voor 60 minuten handbal waar de rest van het team tot het uiterste moest gaan. Zonder wisselspeelsters zouden we de wedstrijd niet kunnen belopen, dus werd er een beroep gedaan op een aantal dames twee speelsters. Jorien, Judith, Anouk en Jolien werden opgetrommeld, in de hoop dat we Wijhe gingen verslaan.

Maar oké, zo is het nou eenmaal. Ondanks de wat ongelukkige samenloop van omstandigheden staken we onze hoofdjes niet in het zand, maar gingen we ervoor! Dus daar stonden we dan, samen met onze geweldige pupillen van de week Vera te Boekhorst en Rosa Boksebeld. De wedstrijd begon en na een aantal aanvallen maakte Ilse de eerste goal. Wij stonden zowaar met 1 – 0 voor, dat gaf ons moed.  Helaas kwam het tegendoelpunt al snel en zo wisselde het zich af. In het begin weerden we ons goed en bleven we in de buurt van Wijhe. Maar langzaamaan brak Wijhe door. Ze hadden snel spel, waardoor ze soms ons voorbij liepen. Nee, de omschakeling van ons was niet al te best. Ondanks de 100% kansen die Wijhe creëerde, schoten ze lang niet alles raak. Het verschil bleef dan ook een lange tijd slechts vier goals. En in de handbal kan een verschil van vier goals in drie minuten om worden gezet naar een voorsprong. Helaas werd die hoopvolle gedachte geen werkelijkheid. Ze bleven snel en dynamisch spelen, waardoor ze onze verdediging op het verkeerde been zetten. We gingen uiteindelijk met een ruststand van 8 – 13 naar de kleedkamer.  Ondanks de achterstand zat er tussen die acht doelpunten één van Jorien uit dames twee. Voor de eerste keer meedoen in dames één en gelijk de keeper te slim af zijn vanuit de rechterhoek, onze complimenten! Maar we moesten ons focussen. We stonden immers achter en die achterstand kon best worden weggewerkt

Wat de eindstand van de wedstrijd ook zou worden, aan strijdlust en fanatisme geen gebrek. Helaas liep de aanval niet zo lekker bij ons. Nummer 12 begon breaks te lopen en het snelle spel van alle Wijhe-speelsters bracht het verschil van vier goals naar tien. Maar nadat Wijhe een grotere voorsprong had gecreëerd, wisten ze het goal niet meer te vinden. Vrije doelkansen gingen mis en zelfs penals hield Naomi tegen, een hoopvolle situatie. Helaas wilde de bal ook bij ons niet langs de keepster. We misten een aantal kansen, waardoor we niet ver genoeg inliepen. Toch bleven we doorzetten. Zo scoorde niet alleen Jorien, maar ook Jolien uit dames twee. Ondanks onze invallers, pupillen van de maand en het publiek, was Wijhe was ons te slim af. Met een eindstand van 14-27 groetten we af.

We hebben nu een weekje vrij, waarna we 25 oktober weer in de sporthal de Uutvlog staan. Oog in oog met Fortissimo om 20.00 uur. Tot dan!

Geschreven door Yara Kloosterboer

Lettele-Wijhe