Dames Senioren 2: Kampioen! (Wedstrijdverslag)

Zondag 7 april 05:45 ging de wekker. Deze ochtend vroeg uit de veren om de bandjes van de platte wagen op te pompen en om dit karretje te versieren met vlaggetjes en ballonnen. Plus even proefdraaien met muziek: ‘We are the Champions’. De hele buurt keihard wakker geschud.

Daarna als de gesmeerde bliksem naar Bathmen om te kijken naar ABS tegen Dalfsen. Dalfsen was de enigste angstgegner van Lettele. Het kampioenschap werd op deze laatste speeldag op doelsaldo beslist.

Als het een beetje mee zou zitten, zou Dalfsen grote moeite hebben met ABS en met een klein verschil weten te winnen.
Helaas, binnen 4 minuten wat het als 4-0 voor Dalfsen. Shit, daar zaten we dan met ons goede gedrag. Maar uit het niets scoorde ABS de 1-4. Yes. Het publiek op de banken. (3 man uit Dalfsen, 5 uit Bathmen en 2 uit Lettele)

Ruststand 4-13. Niet om over naar huis te schrijven, maar dat moest nog kunnen.

Dalfsen ging daarna voortvarend van start en het verschil liep snel uit richting de 20 doelpunten. Gelukkig haperde daarna hun doelpuntenmachine. Zeker 10 maal werd paal en lat getroffen, maar geen goal. Eindstand 7-30, een verschil van 23 goals. De dames 2 van Lettele moesten met 23 plus 2 (verschil in doelsaldo) plus 1 extra = 26 doelpunten verschil winnen van Schalkhaar. Een bijna onmogelijke klus.

 

Met hoge snelheid van Bathmen naar Schalkhaar gescheurd. Gelukkig geen snelheidscontrole (hopen we).

Daar aangekomen was de stand 1-8 voor Lettele na twintig minuten spelen. Gespannen gezichten van de Lettelse dames, waar de zenuwen vanaf te lezen waren.
Een verschil van 7. Dit maal 3 over 60 minuten leverde een verschil van 21 goals op. Onvoldoende voor het kampioenschap. (Waren we daar zo druk mee geweest. Konden we de platte wagen weer opruimen en de schuur in drukken).

Maar de Lettelse dames gaven wat meer gas en de ruststand was 1-16.

Dat gaf de burger weer moed. Zou het dan toch nog lukken? Ondertussen waren de speelsters van Dalfsen ook in Schalkhaar aangekomen, die zich gelijk lieten horen. Hun aanmoedigingen werden direct overstemd door het Lettelse publiek, dat in grote getale aanwezig was. Ook na de pauze gingen ze door tot de stand 3-23. Toen begon het ook bij Lettele te kraken en te piepen.

Het beste was er vanaf en vele kansen werden gemist. Vermoeidheid sloop in de ploeg. Dames doorgaan, we zijn er bijna!! Gelukkig trapten ze nog eenmaal het gas vol in en denderden ze alsnog over Schalkhaar heen.

Met nog 7 minuten te gaan werd het verlossende doelpunt gescoord. Nu oppassen dat we geen tegengoal kregen. Maar de dames kegelden nog snel enkele balletjes in het netje. Daarna was het de beurt aan de echte harde kern van Dames 2 om het karwei af te maken. Professioneel werd het partijtje uitgespeeld. Eindstand 3-34. Klus geklaard. Iedereen volledig uit zijn dak. Kampioen.

Het massaal meegereisde publiek feliciteerde de meiden en ze werden bedolven onder de cadeaus. De eerste flessen champagne knalden in de kleedkamer open.
Bij terugkomst in Lettele stond de platte wagen al klaar en werd een rondrit door het dorp gemaakt. In de kantine moest ook een joekel van een kampioenstaart er aan geloven.

Het feest ging, na eerst samen gezellig in Bathmen te hebben gegeten, nog tot in de kleine uurtjes door…

Moe maar voldaan en terugkijkend op een prachtig seizoen, hebben we de platte wagen weer in de schuur geschoven.

Groeten van enkele trouwe supporters van Lettele Dames Senioren 2.

 

Dames Senioren 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *