Mooie overwinning van Lettele tegen AAC 2, 31-20

We wisten dat we dit weekend punten moesten pakken om nog goed mee te komen in de middenmoot van de hoofdklasse, dit is ons gelukt, want de overwinning is geen moment in gevaar gekomen.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd lieten beide ploegen nog weinig zien, totdat AAC de openingstreffer scoorde. Dit is ook direct het enige moment geweest dat wij achter hebben gestaan. Vanaf dat moment begonnen wij te scoren en liepen we uit naar 3-1. We bleven lekker ballen, systemen werden ingezet en ook werden er een aantal breaks gelopen. Het enige waar we tegenaan liepen was de afronding, die niet altijd even scherp was. Bij een stand van 7-3 voor Lettele was het gat eigenlijk al geslagen. AAC had de rest van de eerste helft ook weinig tegen ons in te brengen en dus konden wij zonder druk gewoon ons eigen spelletje blijven spelen. De ruststand was 17-6 in ons voordeel.

De tweede helft begon een beetje moeizaam, maar toch maakten wij de eerste goal, 18-6. Daarna leek de concentratie een beetje te zijn weggezakt, maar dichtbij konden de dames van AAC al niet meer komen, dus de wedstrijd was eigenlijk al heel snel gespeeld. Uiteindelijk heeft het nog 28-18 gestaan en de eindstand werd 30-21 in het voordeel van Lettele. Doordat we een goede voorsprong hadden opgebouwd heeft iedereen lekker kunnen spelen en gingen we met een fijn gevoel de kleedkamer in. Na dit weekend staan we weer op een 6e plaats, in onze poule van 12.

De volgende wedstrijd spelen we uit op 15 december, om 20.45 tegen H.V.B.S. Deze ploeg staat op een 9e plek.